10 vinkkiä toimitilojen vuokraamiseen kasvavalle yritykselle
14.06.2024

Kasvava yritys tarvitsee toimitilat, jotka tukevat sen liiketoiminnan tavoitteita ja kasvua. Toimitilojen valinta voi olla haastava prosessi, mutta oikeilla tiedoilla ja suunnittelulla voit tehdä parhaan mahdollisen päätöksen. 

1. Määrittele tarpeesi

Selvitä tilatarpeesi etukäteen: Mieti, kuinka paljon tilaa yrityksesi tarvitsee nyt ja tulevaisuudessa. Ota huomioon työntekijämäärä, tarvittavat kokoustilat, varastotilat ja mahdolliset erityisvaatimukset, kuten laboratorio- tai tuotantotilat.

2. Valitse sijainti huolella

Sijainti on avainasemassa: Harkitse, missä työntekijäsi, asiakkaasi ja liikekumppanisi sijaitsevat. Hyvä saavutettavuus julkisilla kulkuvälineillä ja pysäköintimahdollisuudet voivat parantaa työntekijöiden tyytyväisyyttä ja helpottaa asiakastapaamisia.

3. Varmista joustavuus

Harkitse joustavia tilaratkaisuja: Kasvavalle yritykselle joustavuus on tärkeää. Valitse toimitilat, jotka mahdollistavat kasvun tai vähentämisen tarpeen mukaan. Coworking-tilat ja joustavat vuokrasopimukset voivat olla hyviä vaihtoehtoja.

4. Tutki markkinat

Tee markkinatutkimus: Selvitä alueesi toimitilamarkkinat ja vuokratasot. Vertaile eri vaihtoehtoja ja neuvottele parhaat mahdolliset ehdot vuokranantajan kanssa.

5. Budjetoi huolellisesti

Laske kaikki kustannukset: Vuokran lisäksi toimitilojen kustannuksiin sisältyvät ylläpitokulut, energia- ja vesimaksut, sekä mahdolliset lisäpalvelut. Tee realistinen budjetti ja varmista, että kustannukset ovat linjassa liiketoimintasi kanssa.

6. Kiinnitä huomiota tilojen kuntoon

Tarkasta tilojen kunto: Ennen sopimuksen allekirjoittamista tarkista tilojen yleinen kunto ja varmista, että ne vastaavat yrityksesi tarpeita. Tarvittavat korjaukset ja parannukset tulisi sopia vuokranantajan kanssa etukäteen.

7. Arvioi varustelu ja palvelut

Tutki tilojen varustelu: Varmista, että toimitilat ovat hyvin varusteltuja ja tarjoavat kaikki tarvittavat mukavuudet, kuten nopeat internet-yhteydet, modernit toimistokalusteet ja riittävät sosiaalitilat.

8. Huomioi tulevaisuuden tarpeet

Ennako tulevaisuuden kasvua: Valitse toimitilat, jotka tukevat yrityksesi kasvutavoitteita. Ota huomioon mahdollinen henkilöstön lisäys ja liiketoiminnan laajeneminen, ja varmista, että tiloissa on riittävästi joustovaraa.

9. Lue vuokrasopimus huolellisesti

Tarkista sopimuksen ehdot: Ennen vuokrasopimuksen allekirjoittamista lue se huolellisesti ja ymmärrä kaikki ehdot. Varmista, että sopimus on joustava ja sisältää mahdollisuuden irtisanoa tai neuvotella ehdot uudelleen tarpeen mukaan.

10. Käytä asiantuntijan apua

Hyödynnä ammattilaisia: Kiinteistönvälittäjän tai asianajajan käyttäminen voi auttaa sinua löytämään parhaat toimitilat ja neuvottelemaan sopimusehdot. Asiantuntijat voivat myös varmistaa, että et unohda tärkeitä yksityiskohtia.

 

Toimitilojen vuokraaminen kasvavalle yritykselle on merkittävä päätös, joka vaatii huolellista suunnittelua ja harkintaa. Määrittelemällä tarpeesi, valitsemalla sopivan sijainnin, budjetoimalla huolellisesti ja tarkistamalla vuokrasopimuksen ehdot voit varmistaa, että löydät toimitilat, jotka tukevat yrityksesi kasvua ja menestystä. Hyödynnä asiantuntijoiden apua ja pysy joustavana, jotta voit mukautua liiketoimintasi muuttuvien tarpeiden mukaan.

Mikko Lipponen TOIMITUSJOHTAJA

+358 50 5345 433
mikko.lipponen@mlrealestate.fi

Ota yhteyttä