5 yleisintä virhettä toimitilojen valinnassa
05.08.2024

Valitessaan toimitiloja yritys voi tehdä useita yleisiä virheitä, jotka voivat vaikuttaa negatiivisesti liiketoimintaan ja työntekijöiden hyvinvointiin. Yksi yleisimmistä virheistä on sijainnin aliarviointi. Toimitilojen sijainti vaikuttaa suuresti sekä asiakkaiden että työntekijöiden saatavuuteen ja viihtyvyyteen. Liian kaukana sijaitsevat tilat voivat aiheuttaa hankaluuksia asiakaskäynneissä ja lisätä työmatka-aikoja, mikä voi heikentää tehokkuutta.

Toinen yleinen virhe on tilojen liian pieni koko suhteessa yrityksen tarpeisiin. Liian ahtaat tilat voivat rajoittaa työntekijöiden liikkumista ja vaikuttaa negatiivisesti työskentelyolosuhteisiin. Samalla tilojen liian suuri koko voi aiheuttaa tarpeetonta hukkatilaa ja kasvattaa turhia kustannuksia.

Kolmas virhe liittyy tilojen huonoon ergonomiaan ja sisäilmaolosuhteisiin. Huonosti suunnitellut työpisteet, riittämätön ilmanvaihto tai epämiellyttävä lämpötila voivat vaikuttaa työntekijöiden terveyteen ja viihtyvyyteen negatiivisesti. Tällaiset olosuhteet voivat lisätä sairauspoissaoloja ja alentaa työtehoa.

Neljäs yleinen virhe on teknologisten tarpeiden aliarviointi. Nykyaikaiset yritykset tarvitsevat tiloja, jotka tukevat nopeita ja luotettavia internet-yhteyksiä, modernia kokoustekniikkaa ja muita teknologisia ratkaisuja. Puutteelliset tai vanhentuneet tekniset ratkaisut voivat haitata kommunikaatiota ja yhteistyötä sekä hidastaa liiketoiminnan prosesseja.

Viides virhe liittyy sopimusehtoihin ja vuokrasopimuksen yksityiskohtiin. Epäselvät sopimusehdot tai sopimusten liian pitkä sitovuusaika voivat aiheuttaa ongelmia yritykselle tulevaisuudessa. On tärkeää ymmärtää ja neuvotella vuokrasopimukseen liittyvät ehdot huolellisesti ja varmistaa, että ne vastaavat yrityksen tarpeita ja tavoitteita.

Toimitilojen valinta on strateginen päätös, joka vaatii huolellista harkintaa ja suunnittelua. Virheiden välttäminen edellyttää yrityksen tarpeiden huolellista kartoittamista, toimitilojen sopivuuden arviointia ja vuokrasopimuksen ehtojen tarkkaa läpikäyntiä. Näin varmistetaan, että valitut tilat tukevat yrityksen toimintaa optimaalisesti ja edistävät työntekijöiden hyvinvointia ja tehokkuutta.

Mikko Lipponen TOIMITUSJOHTAJA

+358 50 5345 433
mikko.lipponen@mlrealestate.fi

Ota yhteyttä